Respingerea implantului dentar, un mit? 6 beneficii pe care le aduce in inlocuirea danturii

Implanturile dentare reprezinta, de departe, cea mai buna varianta de inlocuire a danturii pierdute partial sau total, respectiv de restaurare a unei edentatii. Concret, ele sunt solutia optima pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Ar trebui sa te temi de respingerea implantului dentar, de durata si de costul procedurii, de complexitatea procedurilor de ingrijire? In continuarea acestui articol, vom vorbi despre lucruri mai putin cunoscute in ceea ce priveste implantul dentar, despre mituri, dar si despre beneficiile acestuia.

In primul rand, daca un dinte poate fi salvat, mergi la medicul stomatolog pentru a urma procedura specifica de tratament. Daca respecti calendarul controalelor periodice indicat de medicul curant, sansele de a preveni afectiuni stomatologice grave, printre care si pierderea dintilor, sunt mari.

Sunt insa si momente in care medicul stomatolog constata, in urma consultului, faptul ca dintele este irecuperabil. In astfel de cazuri, se recurge la extractia dentara, urmata, in mod ideal, de inserarea unui implant.

Implantul, rol de inlocuire a radacinii dintelui

Implantul dentar arata si actioneaza ca un surub. El are rolul sa inlocuiasca radacina dintelui. In majoritatea cazurilor, este fabricat din titan. Acesta este un element usor, foarte rezistent si biocompatibil. Alergiile la titan sunt extrem de rare. In concluzie, acesta este unul din materialele perfecte pentru realizarea implantului dentar.

implant dentar ieftin

Deasupra implantului, se fixeaza bontul protetic. El va fi acoperit ulterior de coroana dentara. Materialele si tehnicile folosite in reconstructie ajuta pacientul sa perceapa noul dinte, cel artificial, identic cu cel natural pierdut.

Un medic implantolog bun, in colaborare cu un protetician bun, pot face o lucrare dentara cu proprietati identice cu cele naturale, din toate punctele de vedere. Astfel, riscul pentru respingerea implantului dentar este redus la minim.

6 curiozitati despre implantul dentar

Exista si alte ingrijorari ale pacientilor, atunci cand vine vorba de inlouirea dintilor. Iata 6 lucruri interesante despre implantul dentar care te vor ajuta sa iti schimbi perceptia despre aceasta procedura stomatologica. Cu o buna informare, vei apela cu mai multa incredere la aceasta solutie eficienta de tratament.

Pe implanturile dentare nu se dezvolta carii.

Sa ai implanturi dentare e ca si cum ai avea dinti naturali, doar ca acestea nu dezvolta carii. Totusi, iti spunem ca este important sa mentii o igiena orala buna, mai ales in jurul implantului. Vei evita, astfel, depunerea placii bacteriene care determina si inflamatia gingiei din jurul acestuia.

clinica implant dentar bun

De aceea, este important sa te prezinti la medicul stomatolog, o data la 6 luni, pentru o igienizare profesionala.

Implanturile au acelasi material ca navele spatiale si rachetele.

Cum probabil iti imaginezi, navele spatiale si rachetele sunt fabricate din cel mai bun metal existent pe Pamant. Pana la urma, nimeni nu vrea ca acestea sa se dezintegreze in spatiu. Titaniul este cel mai rezistent metal cunoscut. Mai nou, este foarte des utilizat si in stomatologie pentru realizarea implanturilor.

Respingerea implantului dentar – o “misiune” aproape imposibila

Corpul uman are o capacitate uimitoare de a se asocia cu titaniul si de a determina crestere osoasa in jurul acestuia, proces denumit osteointegrare. Astfel, pe langa faptul ca este cel mai rezistent metal, titaniul prezinta un alt avantaj uimitor si anume este biocompatibil si prin urmare, se osteointegreaza.

Prin urmare, respingerea implantului dentar de catre organism este in prezent atat de rara, incat se apropie de mit. Tehnologiile si tratamentele moderne vin sa sustina procedura de implant dentar si sa ofere pacientilor o recuperare rapida, eficienta si in siguranta.

Respingerea implantului dentar era un fenomen care aparea in trecut, cand se foloseau si alte materiale pentru realizarea acestuia, materiale care, de-a lungul timpului, s-au dovedit a nu fi atat de rezistente si nici biocompatibile precum titaniul. Acest element a fost descoperit in anul 1965.

medic dentist sector 3

Ti-am starnit curiozitatea in legatura miturile din stomatologie? Urmareste-l pe Dr. Cristian Irimia, medic stomatolog si coordonator al ABC Eurodent in materialul video de aici!

Implanturile dentare iti reabiliteaza functia masticatorie

Atunci cand pierzi un dinte, pe langa faptul ca este afectat aspectul estetic, are de suferit si functia masticatorie. Masticatia devine ineficienta. Prin absenta unui dinte, fortele masticatorii nu se mai transmit fiziologic catre osul maxilar. Acesta incepe sa se resoarba si isi pierde din rezistenta. Implantul din titan poate restaura aceasta functie, ajutand datura sa redevina completa si puternica.

Interventia chirurgicala – un pas simplu si eficient

Interventia chirurgicala de inserare a implanturilor se realizeaza relativ usor si nu implica riscuri majore. In cazul pacientilor care prezinta resorbtie osoasa, medicul poate indica o aditie de os. Interventia chirurgicala poate dura intre 30 de minute si 2 ore, in functie de complexitatea cazului.
Dupa interventia chirurgicala urmeaza perioada de osteointegrare.

Dr. Cristian Irimia ne explica in urmatorul video in ce consta acest proces de osteointegrare, cat dureaza si de ce este atat de important pentru reusita implantului dentar. Urmareste interviul si orice intrebare ai, ne-o poti adresa in comentarii la acest articol.

Ulterior, la cabinetul stomatologic, se realizeaza descoperirea de implant, sub anestezie, si se fixeaza bontul de vindecare. Dupa 10-14 zile, se inregistreaza amprenta pentru lucrarea pe implant.

Un implant dentar poate dura o viata intreaga

Datorita rezistentei titaniului si a faptului ca lucrarile protetice nu dezvolta carii, implantul dentar poate dura si o viata intreaga, cu o igiena corespunzatoare. Periajul dentar regulat, de 2 ori pe zi, utilizarea atei dentare, a dusului bucal si a apei de gura reprezinta o necesitate. Igiena riguroasa previne depunerea tartrului si aparitia inflamatiei gingivale in jurul implantului.

Exista si alte beneficii ale implantului dentar despre care povestesc chiar pacientii nostri. Le poti afla din articolul Implant dentar pentru toata gura: un tratament ce tine pe viata.

Consideri ca implantul dentar ar putea fi solutia potrivita si pentru tine? Solicita parerea si suportul specialistilor nostri. Cu siguranta, la ABC Eurodent vom identifica cel mai bun plan de tratament, conform nevoilor tale, la preturi optime. Afla cat costa la noi un implant dentar! Apoi, suna la 021 9924 pentru o programare.

Articol realizat cu sprijinul medicului stomatolog, dr. Roxana Tite.

oferte speciale

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
0 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Ai o intrebare? Lasa-ne un comentariux
()
x