Laser

 

Tratamente stomatologice inovative cu laser de ultima generatie - BIOLASE

 

Pentru ca ne pasa de confortul pacientilor am introdus in practica noastra tehnologie de ultima generatie: laserul stomatologic BIOLASE !

 

  Laserul cu dioda EPIC™ X este un dispozitiv chirurgical si terapeutic aflat in avangarda tehnologiei. Acest model reprezinta cea mai recenta inovatie cu laser de la firma BIOLASE®. Mai mult decat un laser obisnuit de tesut moale, acest tip de laser extinde tratamentele cu modul de albire si modul exclusiv denumit "Terapia Durerii".

    Laserele sunt utilizate in medicina de mult timp cu rezultate foarte bune. In ultimii 10 ani tehnologia cat si costurile au fost adaptate specific pentru fiecare ramura medicala in parte. In general pacientii sunt deopotriva fascinati cat si speriati de a fi tratati cu un laser. Adevarul insa este altul: aceste dispozitive au atins un nivel de proiectare cu avantaje atat pentru pacienti cat si pentru medici. Design-ul de  proiectare si setul de caracteristici ale EPIC™ X-ului reprezinta rezultatul a peste 25 de ani de inginerie si inovatie BIOLASE®, dezvoltat exclusiv pentru stomatologie. Acest laser este suficient de mic pentru a fi folosit direct pe masa de lucru a medicului. Laserul are un display elegant cu touchscreen ce permite medicului o utilizare facila si aduce pacientului aminte de era tehnologiei smartphone-urilor si a tabletelor, cu care este atat de obisnuit.

 

 

Ca si caracteristici tehnice, EPIC™ X este un laser cu dioda. El este singurul laser cu dioda care are aprobarea FDA (Food and Drug Administration – USA) pentru 3 tipuri de tratamente distincte: tesut moale, albire, biostimulare/terapia durerii. Avand o lungime de unda de 940 nm, este cel mai bine absorbit de hemoglobina si oxyhemoglobina decat alte lungimi de unda (a se vedea graficul din dreapta).

 

 

Pe scurt acest laser este foarte sensibil, usor adaptabil in functie de nevoile fiecarui pacient si extrem de util in cazul urmatoarelor proceduri stomatologice:

 

 • Desensibilizarea dintilor cu hipersensibilitate, fisuri, dinti sensibilizati in urma albirilor, eroziunilor acide
 • Terapia durerii prezenta in situatiile de parodontite apicale acute sau acutizate
 • Terapia durerii articulatiei temporo-mandibulare
 • Terapia durerii in cazurile de nevralgii sau mialgii in zona oro-faciala
 • Terapia senzatiilor dureroase ce apar frecvent in urma finalizarii tratamentelor de canal
 • Tratarea si sterilizarea pungilor parodontale
 • Sterilizarea precisa a canalor radiculare in cazul tratamentelor de canal
 • Albirea cu laser intr-un timp fantastic de scurt (20 minute pentru ambele arcade)
 • Proceduri generale ale tesuturilor moi: frenectomii, gingivectomii, gingivoplastii, excizii de polipi
 • Biopsia tesuturilor moi
 • Decapusonarea molarilor de minte
 • Biostimularea zonelor in cazurile de parodontopatii sau aditii osoase
 • Biostimularea zonelor si reducerea durerii in urma interventiilor de inserare a implantelor si sinus lift-urilor
 • Tratarea leziunilor ulcerative sau aftoase din teritoriul endobucal cat si perioral (leziuni herpetice)
 • Incizii chirurgicale cu hemostaza imediata si vindecare mult mai buna

 

  Printre principalele avantaje pentru pacient enumeram: timpul mult redus de vindecare, in cazul interventiilor chirurgicale, eficienta dobandita intr-un timp mult mai scurt a tratamentelor parodontale si endodontice, rezultate rapide de tratament a durerilor in sfera oro-maxilo-faciala.

 O grija majora a pacientilor este sterilizarea instrumentelor si a prezentei componentelor de unica folosinta. Sistemul foloseste o gama completa de varfuri flexibile de unica folosinta ce se monteaza la piesa principala. Aceste varfuri sunt diferite, specifice pentru un acces mai bun pe toate suprafetele (tesuturi moi sau dure).

 

Varfurile de unica folosinta cu destinatie speciala pentru fiecare tip de procedura

 

  Laserul poate fi utilizat si ca un bisturiu foarte precis ce are un mare avantaj: realizeaza instant si hemostaza (blocarea sangerarii), lucru realizabil altfel doar prin compresie sau prin utilizarea unui electrocauter.

  Laserul Biolase ofera un control precis in taierea tesuturilor moi pentru diferite proceduri.  Cu o lungime de unda exclusiva pentru dioda, EPIC™ X realizeaza incizii pe  tesuturile moi in mod curat, cu  hemostaza (reducerea sangerarii) si confort ridicat pentru pacient. Poate fi utilizat pentru excizii ( indepartari) de polipi, pentru modelari gingivale, frenectomii, plastii ale crestelor in scop protetic, cat si in locul bisturiului clasic pentru incizia tesuturilor in cazul interventiilor chirurigcale stomatologice.

 

  Biolase EPIC™ X este  solutia ideala pentru albirea dintilor. Studiile au aratat ca albirea intregii cavitati efectuata cu EPIC™ X, intr-o singura sedinta de doar 20 de minute , se pot obtine intre 4 si 6 nuante, dependente insa de structura tesuturilor fiecarui pacient in parte. Este mai rapid decat orice alt sistem de albire de cabinet, mai specific cu lampa de albire cu lumina ultravioleta. Albirea nu este dureroasa, iar intensitatea poate fi reglata in functie de gradul de sensibilitate al pacientului si raspunsul tesuturilor dure.

 

 

 

 

 

 Dispozitivul special pentru modul de albire cu laser

 

  Biolase EPIC™ X are aprobarea  FDA - SUA pentru Terapia durerii, o exclusivitate pentru laserele dentare cu dioda. Folosind  o piesa speciala de mana Deep Tissue – DTHP, conceputa pentru a controla parametri importanti, cum ar fi dimensiunea zonei, se pot elimina sau chiar trata complet durerile medii si minore in regiunea maxilo-faciala orala ( nevralgii, mialgii, dureri ce urmeaza tratamentelor de canal, parodontale sau chiar implantare).

 

   

 

  Unul dintre cele mai promitatoare aspecte ale stomatologiei cu laser este posibilitatea de a face mai mult, cu mai putin anestezic si cu un prejudiciu cat mai redus adus tesutului. Laserul de care dispunem ofera aceasta promisiune cu ComfortPulse, o inovatie patentata BIOLASE® care ofera o oscilatie controlata a energiei din dioda asupra tesutului, urmata de un "downtime" pentru a permite tesutului sa raspunda pozitiv.

  Laserul Biolase EPIC™ X introduce un mod ComfortPulse, ce ofera impulsuri tesutului cat mai scurte, 10μs (zece milionimi de secunda), rezultand un confort sporit al pacientului, leziuni mai putine aduse tesuturilor din jur si vindecare mai rapida.

 Toate cele mentionate mai sus fac din acest dispozitiv un instrument foarte util practicii medicului stomatolog, prin marirea gamei de posibilitati oferite pacientilor.

 Consideram ca oportunitatea existentei tratamentului cu laser in practica stomatolgica reprezinta un avantaj major al reusitei tratamentelor dentare.

Ne mandrim ca va putem povesti de cazuri deja realizate cu succes in clinciile ABC Eurodent si va asteptam cu drag oricand in clinicile noastre!

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top