SERVICII
ABONEAZA-TE LA NewslEtter
Oferte lunare, adaptate nevoilor tale. Afla primul ce pregatim si cum poti beneficia de cel mai bun pret! Prin abonare, accepti conditiile enuntate aici.
CUM SE FACE
Dupa finalizarea interventiei, ingrijirea implantului dentar este vitala pentru succesul pe termen lung al tratamentului. Aceasta lucrare stomatolgica arata si se comporta la fel ca dintii naturali, iar intretinerea ei este esentiala la fel ca si in cazul acestora. Conduita pacientilor joaca un rol important succesul restaurarii danturii prin implant.
Ingrijirea implantului dentar este mult mai usor de realizat decat cea a unei punti dentare sau a unei proteze clasice. Implanturile inlocuiesc separat fiecare dinte, igienizarea in jurul lor fiind mult mai eficienta, similara ingrijirii dintilor naturali. Nu exista riscul de a intra resturi alimentare pe sub lucrare si de a produce infectii, ca in cazul puntilor dentare. Nici nu este necesar sa scoti si sa cureti lucrarea in fiecare noapte, cum se intampla in cazul protezelor clasice.
Exista 3 reguli esentiale pentru intretinerea restaurarilor prin implant. Respectarea lor creste sansele ca pacientii sa se bucure de implanturi o viata intreaga.
Implanturile necesita o curatare atenta, zilnica, la fel ca dintii naturali. Spre deosebire de acestia, in cazul reabilitarilor orale pe implant nu riscam aparitia cariilor. Cu toate acestea, pot interveni alte probleme stomatologice.
Periajul efectuat cu miscarile corecte, de 2 ori pe zi, are rolul de a indeparta resturile alimentare si microbii care se acumuleaza in jurul implanturilor. Acestea ar putea patrunde intre gingie si implant, migrand spre os. Astfel, pot sa apara:
Pentru o igienizare cat mai eficenta, pe langa periaj, recomandam pacientilor sa apeleze si la:
In cazul folosirii unei periute electrice, este nevoie de o curatare delicata si de atentie, pentru a preveni lezarea gingiilor si afectarea impanturilor, prin vibratiile si apasarile prea puternice.
Implanturile dentare sunt lucrari fixe, foarte rezistente, asemenea radacinilor naturale ale dintilor. Ele pot fi folosite in masticatie fara nicio grija, oferind un suport optim lucrarilor dentare.
La fel ca in cazul dintilor naturali, pacientii care au implanturi trebuie sa evite urmatoarele actiuni extreme:
deschiderea ambalajelor cu dintii
rosul diverselor obiecte sau al unghiilor
mestecarea alimentelor dure: coji de alune si fistic, coji de paine, oase, acadele, dropsuri, seminte
Fortele masticatorii sunt transmise osului si orice alterare a acestuia poate compromite implantul sau lucrarea fixata pe el.
inghitirea alimentelor si a lichidelor foarte fierbinti
alternarea dintre alimente/lichide foarte reci cu cele foarte fierbinti
fumatul intens
Fumatul determina o serie de afectiuni precum: boala parodontala, resorbtia oaselor maxilare, retractia gingiilor. Totodata, studiile arata ca durata de viata a implantului dentar este redusa la jumatate in cazul pacientilor fumatori, din cauza reducerii fluxului sanguin.
Vizita la stomatolog, cel putin o data la 6 luni, este obligatorie pentru o ingrijire profesionala a implantului dentar. Orice problema aparuta poate fi usor depistata si remediata de catre medic.
In cadrul controlului periodic, se verifica:
De asemenea, se realizeaza o igienizare profesionala si un detartraj. Eventualele leziuni existente in cavitatea bucala vor putea fi tratate rapid.
Pacientii care respecta indicatiile referitoare la ingrijirea implantului dentar, vin periodic la consultul de specialitate si evita obiceiurile vicioase, se pot bucura pe viata de implanturi.
Se intampla foarte rar ca un implant corect pozitionat in os sa necesite inlocuire. Implanturile sunt confectionate din aliaje metalice puternice (titan), fiind extrem de rezistente si dezvolta rar probleme gingivale. Spre deosebire de puntile dentare, a caror durata medie de viata este de aproximativ 10 ani. Durata de viata este influentata si de calitatea implantului dentar, deci indirect de pretul implantului dentar.
Chiar daca implantul in sine (surubul introdus in os) are o durata de viata remarcabila, lucrarile care se sprijina pe acestea (coroanele dentare sau puntile pe implanturi) se uzeaza mai usor si vor necesita inlocuire periodica. Teoretic, undeva la aproximativ 10 ani ar putea necesita inlocuire, bineinteles in functie si de ingrijirea acordata de pacient acestora.
Prevenirea este, totusi, cel mai bun tratament. La ABC Eurodent, asteptam pacientii cu solutii moderne de implant dentar.
In clinicile noastre, te asteptam cu tehnologie de top, materiale de ultima generatie si specialisti cu experienta in implant dentar. Totodata, te bucuri de un excelent raport calitate-pret. Intra aici si vezi cu ce oferte te surprindem in aceasta perioada!
Oferte lunare, adaptate nevoilor tale. Afla primul ce pregatim si cum poti beneficia de cel mai bun pret! Prin abonare, accepti conditiile enuntate aici.