SERVICII
ABONEAZA-TE LA NewslEtter
Oferte lunare, adaptate nevoilor tale. Afla primul ce pregatim si cum poti beneficia de cel mai bun pret! Prin abonare, accepti conditiile enuntate aici.
ultimul pas
Implanturile dentare sunt folosite pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Practic, implantul inlocuieste radacina dintelui, directionand astfel fortele masticatorii in osul maxilar, asemanator unui dinte natural.
Esecurile biomecanice ale lucrarilor protetice de tipul puntilor dentare, ce au sprijin dintii vecini edentatiei (cu dinti lipsa) au determinat aparitia unor noi solutii de tratament si anume implanturile dentare. Acestea reprezinta trecerea de la o situatie cu afectare dentara avansata la o stare de sanatate, prin osteointegrare.
Implanturile sunt confectionate din materiale biocompatibile, precum titanul, zirconiul sau materiale ceramice, tratate pe suprafata acestora cu diferite substante pentru a asigura o integrare cat mai buna.
Implantul este o solutie moderna si eficienta care ofera baza pentru o lucrare protetica sigura si bine asezata in cavitatea orala, in aproape orice situatie. Astfel, functiile aparaturlui dento-maxilar (fizionomie, masticatie, fonatie, deglutitie) sunt complet restaurate, fara afectarea altor dinti.
Componentele unui implant dentar sunt: implantul propriu-zis (cel care inlocuieste radacina dintelui), bontul protetic si coroana pe implant. Pentru a inlocui un dinte cu ajutorul implantului dentar, un pacient urmeaza cateva etape esentiale de tratament:
Amprentarea pentru o coroana pe implant este usor diferita fata de amprentarea pentru o coroana pe dinte. Aceasta implica realizarea unei linguri individiale si a unui bont de transfer pentru ca tehnicianul sa cunoasca exact situatia din cavitatea bucala.
Retentia coroanelor pe implant se poate realiza in doua moduri: prin insurubare sau prin cimentare.
Coroanele fixate prin insurubate prezinta un orificiu la nivelul suprafetei ocluzale prin care patrunde un surub care fixeaza, astfel, coroana de implant. Dupa insurubare, se aplica un strat de compozit pentru a ascunde lacasul surubului.
Avantajele coroanei insurubate:
realizarea unei igiene superioare;
posibilitatea reparatiilor;
posibilitatea modificarilor ulterioare usor de realizat;
realizarea unei retentii superioare atunci cand nu exista destul spatiu intre arcade;
lipsa cimentului care poate irita gingia, atunci cand excesul nu este indepartat in totalitate.
Coroana cimentata pe implant ofera insa o estetica superioara, deoarece nu exista acel orificiu de insurubare prezent la celalat tip de coroana. Aceasta coroana se mentine pe bont prin frictiune, la fel ca in cazul unei coroane realizate pe un dinte cu radacina naturala. In cazul coroanei cimentate se poate reinterveni mai greu pentru modificari ulterioare, uneori fiind nevoie chiar de ablatia acesteia.
In cazul coaranelor cimentate pe implant, acestea nu se cimenteaza niciodata definitiv. Cimenturile folosite in acest caz sunt provizorii de lunga durata, tocmai pentru a se putea reinterveni asupra lucrarii de reabilitare orala.
Din punctul de vedere al materialului din care sunt confectionate, coroanele pe implant pot fi:
Sunt coroane alcatuite dintr-o capa metalica (deci pe interior), peste care se adauga ceramica.
coroane ceramice pe suport de zirconiu
In acest caz, capa metalica din interiorul coroanei este inlocuita de zirconiu, un material mult mai rezistent si de o estetica superioara (de culoarea dintilor). Din aceste considerente sunt recomandate in special in zona frontala.
Mai multe detalii despre coroanele dentare iti oferim pe blog, in articolul Coroana dentara: cel mai bun material pentru o dantura cat mai aproape de cea naturala.
In unele situatii, cand medicul a luat decizia de a inlocui dintii lipsa prin punte pe implanturi, cele doua implanturi vor deveni stalpii puntii, asemenea dintilor naturali. Aceste punti au agregare integrala pe implanturi. Etapele de tratament pentru reabilitarea danturii prin aceasta procedura stomatologica si tipurile de coroane dentare ce pot fi folosite sunt identice cu cele prezentate mai sus.
Din cauza diferentei de mobilitate dintre implant (mai fix in os) si dinte (mai mobil in os datorita ligamentelor alveolare care il sustin), nu este indicata puntea cu agregare mixta (implant si dinte natural), deoarece in timp se va ajunge la mobilizarea si pierderea dintelui natural folosit cu rol de stalp.
In clinicile noastre, te asteptam cu tehnologie de top, materiale de ultima generatie si specialisti cu experienta in implant dentar. Totodata, te bucuri de un excelent raport calitate-pret. Intra aici si vezi cu ce oferte te surprindem in aceasta perioada!
Oferte lunare, adaptate nevoilor tale. Afla primul ce pregatim si cum poti beneficia de cel mai bun pret! Prin abonare, accepti conditiile enuntate aici.