Implanturile dentare reprezinta cea mai buna varianta de restaurare a unei edentatii – pierderea dintilor naturali. El este o solutie pentru inlocuirea unui singur dinte sau poate fi un implant dentar pentru toata gura. Atentie insa ca, chiar daca reprezinta o descoperire uimitoare, el trebuie folosit doar atunci cand este cazul, evitandu-se supratratamentul.
In primul rand, daca un dinte poate fi salvat, mergi la medicul stomatolog pentru a urma procedura specifica de tratament dentar. Sunt insa situatii in care stomatologul constata, pe baza anumitor criterii, faptul ca dintele este irecuperabil. Atunci, se recurge la extractia dentara, urmata de inserarea unui implant.
Implantul dentar, un „surub” care inlocuieste radacina
Implantul dentar arata ca un surub care inlocuieste radacina dintelui. In majoritatea cazurilor, el este fabricat din titan. Deasupra implantului se fizeaza bontul protetic ce va fi acoperit ulterior de coroana dentara.
Titanul este un metal usor, foarte rezistent si biocompatibil. Aceste proprietati il fac materialul ideal pentru un implant dentar pentru toata gura. In plus, alergiile la titan sunt extrem de rare. Deci, si din punctul acesta de vedere, suntem in siguranta. De asemenea, poti apela la implantul din zirconiu. Despre el, poti afla mai multe din articolul Implantul dentar din zirconiu, cel mai apropiat de dantura naturala: estetic, chiar si cand gingia se retrage.
Implant dentar pentru toata gura si osteointegrarea
Corpul uman are o capacitate uimitoare de a se asocia cu titaniul. Pe langa faptul ca este cel mai rezistent metal, el prezinta un alt avantaj uimitor, si anume este biocompatibil. Prin urmare, se osteointegreaza. Osteointegrarea este termenul folosit pentru a descrie capacitatea titaniului de a se asocia perfect cu structura osoasa a corpului uman. Dar nu a fost tot timpul asa. Initial, au fost folosite si alte materiale pentru implanturi dentare. Acelea nu s-au dovedit insa a fi atat de rezistente precum titaniul, care a fost descoperit in 1965.
Cu un implant dentar, te vei simti ca si cum ai avea dintii tai naturali, dar care nu prezinta riscul de a se caria. Totusi, este important sa ai o igiena orala buna, mai ales in jurul implantului, despre care poti afla mai multe aici. Periajul dentar regulat, de doua ori pe zi, si utilizarea atei dentare, a dusului bucal si a apei de gura reprezinta o necesitate pentru a nu dezvolta inflamatie gingivala in jurul implantului.
Implantul dentar si vizitele la stomatolog
Chiar si cu o igiena orala buna, ramane la fel de necesar sa te prezinti la medicul stomatolog o data la 6 luni, pentru igienizare profesionala. Cu deosebitele sale caracteristici si cu o intretinere corespunzatoare, un implant dentar pentru toata gura sau singular, te poate tine o viata intreaga. Daca ai nevoie de o lucrare complexa, cu siguranta te intrebi cat ar urma sa te coste. Nu cauta cele mai ieftine oferte, ci apeleaza la specialisti cu experienta. Vezi care este pretul corect pentru un implant dentar!
Clinicile ABC Eurodent practica periodic reduceri avantajoase de pret pentru serviciile de implantologie. Urmareste-le si mergi la consultatie. Pe cele actuale le poti vedea aici.
Ca un lucru mai putin obisnuit, iti spunem ca implanturile dentare sunt fabricate din acelasi material ca navele spatiale sau rachetele. Cum probabil iti imaginezi, la construirea lor este folosit cel mai bun metal existent pe Pamant, respectiv titaniul. Pana la urma, nimeni nu vrea ca nava spatiala sa se dezintegreze in spatiu.
Reabilitarea masticatiei, printr-un implant dentar pentru toata gura sau singular
Fie ca vorbim despre un implant singular sau implant dentar pentru toata gura, un astfel de tratament are, in primul rand, rolul de a reabilita functia masticatorie. Atunci cand pierzi un dinte, pe langa faptul ca este afectat aspectul estetic, si functia masticatorie are de suferit. Ea devine ineficienta. Prin absenta unui dinte, fortele masticatorii nu se mai transmit fiziologic catre osul maxilar. Acesta incepe sa se resoarba si isi pierde din rezistenta. Implantul din titan restaureaza aceasta functie, redand rezistenta masticatorie.
Poti urmari in video-ul de mai jos experienta prin care a trecut un pacient al ABC Eurodent, care a avut nevoie de implant dentar.
In cazul in care te intrebi cat de sigura este interventia chirurgicala, iti spunem ca ea nu presupune mari riscuri si dureaza putin. Acesta este un alt avantaj al apelarii la un implant dentar pentru toata gura sau singular. In cazul pacientilor care prezinta resorbtie osoasa, se poate apela la augmentare osoasa. Chiar si asa, interventia chirurgicala poate dura intre 30 de minute si 2 ore.
Osteointegrarea, un proces cu durata intre 3 si 6 luni
Dupa interventia chirurgicala, urmeaza perioada de osteointegrare. Ea poate dura intre 3 si 6 luni. In tot acest timp, organismul depune os in jurul implantului, integrandu-l. Se realizeaza apoi descoperirea de implant, sub anestezie si se fixeaza bontul de vindecare. Ulterior, dupa 10-14 zile se inregistreaza amprenta pentru lucrarea pe implant.
Daca si tu esti in cautarea unei solutii care sa iti ofere o dantura functionala si estetica, dar si durabila in acelasi timp, poti apela la specialistii ABC Eurodent. Programeaza-te chiar acum intr-una dintre clinici, la 021 9924, pentru a-ti reda frumusete zambetului.