CAND ESTE NEVOIE

Chirurgie proprotetica

Exista situatii in care tratamentul prin punti sau proteze este ingreunat de modificarea pozitiei dintilor. In toate aceste cazuri se intervine chirurgical prin tehnici de chirurgie proprotetica.

Dintii migreaza vertical cu tot cu proces alveolar, in urma existentei unui spatiu antagonist lasat mult timp, ceea ce poate implica necesitatea unor tehnici de chirurgie proprotetica. In acest caz se realizeaza scurtarea dintelui, indepartarea unei parti din procesul alvelor si a gingiei (coronoplastie, gingivectomie, alveoloplastie).

Aceasta se intampla cand aveti extras un dinte mandibular de mult timp, iar dintele maxilar ce avea contact cu el (dintele antagonist) coboara treptat in locul ramas. Prin chirurgie proprotetica, se va urmari decuparea gingiei pana la nivelul dorit. Apoi se face slefuirea dintelui si imbracarea cu o coroana.

In cadrul tratamentului prin proteze, campul protetic (osul dumneavoastra, intinderea, volumul lui) poate prezenta modificari ce ar ingreuna sau ar face imposibila protezarea. Astfel sunt crestele balante, plonjante, proeminente osoase aflate in mod normal la mandibula si maxilar exagerate, exostoze mandibulare (os crescut in exces), neregularitati ale osului ramase in urma unor extractii multiple, santuri prea scurte.

In toate aceste cazuri, se intervine chirurgical prin tehnici de chirurgie proprotetica. Acestea sunt de tip excizii, plastii, adanciri de santuri, toate facute in scopuri obtinerii unui camp favorabil protezarii. Astfel veti beneficia de o proteza cat mai stabila si mai confortabila.

Pentru astfel de manevre si de tehnici, experienta si pregatirea profesionala continua sunt esentiale. Nu vorbim doar despre medic, ci despre toate echipa

Buna ziua. Numele meu este Mihaela. Cu ce va pot ajuta?