Servicii si tratamente

Implantologie

Scopul implantologiei este refacerea danturii cat mai aproape de ideal, de initial. Implanturile dentare refac din toate punctele de vedere dintii proprii, avand avantaje pe termen lung.

Impreuna cu metodele de augmentare osoasa, de refacere a osului pierdut, implanturile restaureaza masticatia, vorbirea, zambetul si, nu in ultimul rand, increderea in sine. Iti explicam pas cu pas care sunt optiunile de implant dentar in Bucuresti, cum sa alegi tipul de implant si care sunt etapele la finalul carora vei beneficia de cel mai bun serviciu medical.

Indicatiile implantului dentar

Situatiile in care este indicata inserarea unui implant dentar se refera la cazurile in care pacientul a ramas fara unul sau mai multi dinti.

Motivele pentru care s-a ajuns aici pot fi multiple:

  • igiena orala precara. Este principala cauza pentru pierderea unui dinte. Acumularea bacteriilor pe dinti, a placii bacteriene si aparitia cariilor netratate la timp duc la extractii sau la parodontopatii.
  • consumul excesiv de zahar, carbohidrati si acizi. Afecteaza dintii si gingiile, ducand la aparitia cariilor si sensibilizarea gingiilor. De asemenea, o dieta saraca in nutrienti poate duce la scaderea densitatii tesutului osos si slabirea radacinilor dintilor.
  • fumatul. Reduce fluxul sangvin si afecteaza gingiile. Gingivita netratata duce la boala parodontala, care se manifesta, intr-un final, prin pierderea dintilor.
  • traumatisme dentare. Chiar daca rezultatul imediat nu este pierderea dintelui, traumatismul poate cauza fracturarea radacinii si infectarea acesteia.
  • extractii dentare. Netratarea la timp a problemelor mentionate mai sus sau decizia incorecta a unui medic de a realiza o extractie pentru un dinte ce putea fi salvat. Mai multe despre indicatiile implantului dentar, gasesti si aici.

Etapele inserarii unui implant dentar

  1. Consultatie la medicul specialist. In urma controlului clinic, implantologul iti va recomanda mai multe analize, printre care si radiografie dentara. Astfel, poate vedea exact daca implantul poate fi realizat si daca este nevoie de alte tratamente adiacente. Cum sa alegi clinica potrivita pentru un implant dentar Bucuresti, aici.
  2. Inserarea implantului dentar. Daca analizele sunt in regula si nu este nevoie de alte tratamente pentru pregatirea zonei, precum extractii, se poate trece la inserarea implantului. Interventia se face sub anestezie locala, deci nu este dureroasa.
  3. Integrarea osoasa. Vindecarea zonei si osteointegrarea dureaza intre 3 si 6 luni, timp in care este nevoie de controale constante, pentru ca medicul sa se asigure ca totul este in regula.
  4. Protetica. Atunci cand medicul considera ca zona este vindecata si implantul a fost integrat corect de catre organism, trecem la montarea coroanelor. Intai se face o incizie pentru descoperirea implantului si montarea bontului protetic. Urmeaza amprentarea si probele pentru montarea dintilor definitivi.
Implant dentar Bucuresti pret
Rulează videoul

Tipuri de implant dentar

  • Implanturi premium. Acestea pornesc, in general, de la 650 de euro si pot ajunge la putin peste 1000 de euro. Pretul este justificat de anii de studiu pentru fiecare implant, de materialul din care sunt confectionate si de notorietatea firmei producatoare.
  • Implanturi standard. Pretul acestora variaza intre 350 si 650 de euro si sunt reprezentate de o gama larga de branduri. Sunt cele mai folosite in clinicile stomatologice datorita raportului calitate-pret foarte bun. Insa rezultatele obtinute cu aceste tipuri de implant nu se ridica la niveul celor premium.
  • Implanturi ieftine. Am vorbit in nenumarate randuri despre acest subiect, ocazii cu care am explicat importanta unui implant de calitate. Implanturile ieftine pot fi contrafacute, din materiale de proasta calitate, fara niciun studiu in domeniu. Astfel, risti sa platesti pentru un produs pe care vei fi nevoit sa il inlocuiesti la scurt timp dupa inserare.