Solutii pentru dinti mai albi: alege-o pe cea mai sanatoasa, potrivita tie

Obiceiurile zilnice, alimentele si bauturile consumate, precum si inaintarea in varsta, pot duce la ingalbenirea si patarea dintilor. Din fericire, exista numeroase solutii pentru ca si tu sa te bucuri de un zambet alb si stralucitor. O dantura estetica poate face minuni pentru stima de sine si impresia pe care o lasi celorlalti. Asadar, daca esti in cautarea unor solutii pentru dinti mai albi, iata cum ai putea sa ii obtii.

De la metode profesionale si de durata, oferite de medicii stomatologi, pana la produse de albire temporara, ce pot fi folosite acasa, fiecare optiune are avantajele si particularitatile sale. Impreuna cu medicul stomatolog, alege metoda de albire potrivita pentru nevoile si stilul tau de viata. Si asta pentru ca desi toti ne dorim dinti mai albi, nu toate solutiile ni se potrivesc. Iti prezentam in continuarea care sunt solutiile disponibile pentru ca tu sa ai atat dinti mai albi, dar si sanatosi, in acelasi timp.

Solutii pentru dinti mai albi: modalitati de realizare a albirii dentare

Daca vrei sa apelezi la albire dentara, cere medicului tau sa se asigure daca nu ai probleme dentare, precum carii, plombe, gingivite, etc. Procedura poate fi facuta doar daca dantura ta este una sanatoasa. Astfel, daca vrei sa apelezi la albirea dentara, ai la dispozitie trei metode de a obtine un zambet stralucitor, respectiv:

  • albire la domiciliu;
  • albire in cabinet, cu ajutorul unei lampi UV si gel de tip peroxid;
  • albire cu laser. Clinicile ABC Eurodent dispun de tehnologia Biolase, folosita atat pentru tratarea durerii, cat si pentru albire. Iata aici cateva dintre avantajele folosirii acestuia.
sensibilitate dupa albire dentara

Avantajul principal al albirilor este rapiditatea obtinerii efectului dorit. Daca albirea se face la cabinet, se obtine nuanta mai deschisa chiar dupa prima sedinta. In schimb, daca optezi pentru o albire acasa, trebuie sa urmezi tratamentul in fiecare zi, timp de 10-14 zile.

Albirea la domiciliu

O albire la domiciliu se realizeaza cu substante de concentratie mult mai mica decat in cabinet, de 10-15%. Acestea sunt sub forma de gel si sunt aplicate in gutiere. Ai nevoie de gutiere realizate de tehnician, in baza amprentei tale dentare. In gutiere, vei pune zilnic gelul de albire, timp de 10-14 zile, in functie de produsul folosit. Alege cu atentie produsul folosit. Unele dintre ele pot distruge elemente esentiale ale sanatatii orale, cum ar fi smaltul.

Albirea cu lampa UV, in cabinet

Pentru a evita orice risc, poti opta pentru albirea in cabinet cu ajutorul unei lampi UV. Pentru realizarea acesteia, se folosesc substante de tipul peroxid de carbamida cu concentratii mari (35%, 40%). Actiunea lor este declansata de lumina lampii fotopolimerizante. Cere medicului sa iti protejeze gingia pe toata perioada de albire dentara. Numarul de nuante cu care ti se albesc dintii difera de la pacient la pacient. De asemenea, in urmatoarele doua saptamani, nu ai voie sa consumi:

  • cafea;
  • vin rosu;
  • bauturi colorate;
  • ceai verde sau negru;
  • tutun.

Trebuie sa mai stii ca nuanta obtinuta dupa albirea dentara nu se pastreaza pentru totdeauna. Chiar si in aceste conditii, nu poti apela la albire mai mult de doua ori pe an. Si asta din cauza riscurilor de aparitia a fisurilor si fracturilor.

Albirea cu laser

Spre deosebire de solutiile pentru dinti mai albi prezentate mai sus, albirea cu laser este cea mai putin invaziva. Efecte secundare pe care le produce sunt minime. Despre avantajele apelarii la aceasta metoda, poti afla mai multe din articolul Albirea dintilor cu laser, risc minim de sensibilitate dentara, beneficiu maxim.

In videoul de mai jos, dr. Bilal Takouzli, medic stomatolog cu competenta in chirurgie dento-alveolara, coordonator al clinicilor ABC Eurodent, arata cum se face o albire cu laser.

Daca esti preocupat de sanatatea si estetica ta orala, urmareste-ne si pe Youtube. Venim cu sfaturi si recomandari care ar putea sa te ajute. Canalul clinicilor ABC Eurodent poate fi accesat aici.

Indiferent de metoda pe care o alegi impreuna cu medicul tau stomatolog, retine ca dezavantajele se resimt in timp. In primul rand, trebuie stiut ca dupa orice metoda de albire aleasa, iti sunt recomandate o serie de instructiuni pe care trebuie sa le urmezi.

Solutii pentru dinti mai albi, pe care sa ii mentii pentru cat mai mult timp

De exemplu, va trebuie sa eviti pe cat posibil consumul de bauturi colorate (cafea, cola, vin rosu) si chiar si a fructelor si a legumelor colorate (rodii, rosii). Durata efectului albirii este invers proportionala cu consumul de alimente colorate. Acestea pot scurta perioada tratamentului de albire. De asemenea, trebuie luat in calcul ca albirea dentara este o procedura de scurta durata. Dintii revin la culoarea initiala dupa o perioada de aproximativ 6 luni.

Bineinteles ca poate aparea durerea si sensibilitatea dentara, imediat dupa procedura de albire sau chiar la 1-2 saptamani dupa. Te-ai putea confrunta cu sensibilitate atunci cand vorbesti, mai ales iarna, cand consumi lichide si alimente reci, sau chiar spontan, fara o cauza anume. Daca te confrunti deja cu aceasta neplacere, afla ce ai putea sa faci, din articolul Sensibilitatea dentara | Top 5 recomandari ca sa nu te alegi cu ea.

Procedeele de albire fiind de natura chimica, elementele cu pigmenti sunt extrase fortat din profunzimea smaltului. Dintii raman astfel putin mai porosi. In timp si dupa multiple albirii repetate, mai mult de doua pe an, acest fenomen poate afecta integritatea smaltului. Concret, el se poate fisura sau fractura mai usor decat de obicei.

Solutii pentru dinti mai albi: fatetele

Ca alternativa la albirea dentara, ai putea apela la fatete dentare. Obtii astfel dinti mai albi pentru mai mai mult de sase luni, fara sa risti devitalizarea. Fatetele dentare sunt niste lucrari dentare foarte fine. Ele se aplica pe suprafata smaltului si se mentin prin cimentare rasinica. Finetea acestora se poate compara cu cea a unor lentile de contact, care se aplica pe suprafata cristalinului.

fatete dentare solutii pentru dinti mai albi

Tipuri de fatete dentare

Fatetele dentare pot fi:

  • “prep”: se aplica pe suprafata smaltului care este slefuita de medicul dentist aproximativ 0,3 – 0,5 mm. Vezi aici oferta clinicilor ABC Eurodent pentru fatetele prep.
  • “no-prep”: se aplica direct pe suprafata smaltului sanatos, fara slefuire cu freza. Oferta noastra pentru acest tip de fatete o poti consulta aici.

Fatetele pot fi realizate:

  • doar din ceramica (E-max);
  • ceramica pe suport de zirconiu;
  • integral din zirconiu (acesta din urma neavand transparenta sau tonuri graduale de culoare).

Cu ajutorul fatetelor dentare, se poat imbunatati nu doar culoarea dintilor, ci si forma acestora si aranjamentul lor pe arcade. Datorita acestui lucru, ele sunt indicate atat pacientilor cu inghesuiri dentare, cat si celor cu spatii intre dinti. De asemenea in cazul inghesuirilor dentare se recomanda tratamentul ortodontic de indreptare a dintilor si ulterior aplicarea fatetelor.

Despre aceasta solutie de tratament estetic, poti afla mai multe din articolul Fatete dentare din compozit, sinonime cu un zambet perfect, la un pret mai mic | De ce DA si de ce NU

Igiena orala buna si control periodic

De retinut ca pacientii care opteaza pentru fatete dentare trebuie sa isi mentina o igiena orala buna si sa se prezinte la control periodic, o data la 6 luni. Avantajele fatelelor ar fi obtinerea rezultatului dorit intr-un timp scurt, dar mai ales pe o perioada indelungata, fara ca pacientul sa fie nevoit sa excluda alimentele indragite.

Pe de alta parte, aceste lucrari prezinta si cateva dezavantaje, cum ar fi descimentarea sau fracturarea lor daca nu se respecta indicatiile date de medic. Un pacient cu fatete dentare va fi sfatuit sa fie foarte atent atunci cand mananca alimente cu samburi sau coji. Si asta pentru a evita, accidental, fisurarea si fracturarea fatetelor.

coroane dentare pentru zambet stralucitor

Coroanele integral ceramice si ceramice pe suport de zirconiu

Daca dintii tai au trecut anterior prin diferite tratamente, au plombe sau lucrarile sunt vechi si inestetice, fatetele nu mai pot fi o solutie. In schimb, medicul stomatolog ti-ar putea propune coroanele integral ceramice. Acestea sunt realizate din ceramica de o duritate superioara. Pe langa un aspect de nota 10, ofera si o rezistenta deosebita. Afla mai multe din articolul Coroana dentara: cel mai bun material pentru o dantura cat mai aproape de cea naturala | Calitatea, pe primul loc

Specialistii ABC Eurodent recomanda folosirea coroanelor integral ceramice in zonele frontale, iar cele pe suport de zirconiu – pentru zonele laterale. Cu ajutorul acestor lucrari, orice vis al pacientilor poate deveni realitate. Concret, te poti bucura fix de culoare si forma dintilor pe care ti le doresti. In plus, cu ajutorul coroanelor se poate corecta atat forma si culoarea, cat si muscatura. Dar nu uita! Si in acest caz, controlul periodic si igiena vor fi prioritare.

Despre reconstructia danturii cu coroane dentare, poti afla mai multe din videoul urmator, din recomandarile facute de dr. Irina Chivulescu, medic specialist în protetică dentară, în cadrul clinicii ABC Eurodent Luică 176.

Daca principalele avantaje sunt restabilirea esteticii si a functionalitatii dintilor, exista insa si dezavantaje. Pentru aplicare lor este nevoie de un sacrificiu mare de substanta dura dentara, prin slefuirea pe care o implica aplicarea coroanelor. De asemenea, aplicare coroanei necesita devitalizare, respectiv indepartarea nervului si a pulpei dentare.

Daca si tu esti in cautarea unei solutii estetice pentru dantura ta sau vrei sa rezolvi probleme ce nu sufera amanare, te poti adresa medicilor nostri. Specialisti cu experienta sunt recomandati deja de sute de pacienti care au trecut pragul clinicilor noastre. Programeaza-te chiar acum, telefonic la 021 9924 sau online, aici.

oferte speciale

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Anunta-ma cand
2 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

vrem dinti casa

2
0
Ai o intrebare? Lasa-ne un comentariux
()
x